Αντρίι Μέλνικ προς Σολτς | "Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις"

Αντρίι Μέλνικ προς Σολτς | "Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις"

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρίι Μέλνικ, άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, να μην επισκεφθεί το Κίεβο. Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Σολτς έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Ουκρανικής κυβέρνησης, όπου απαγορεύει στον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ να κάνει ταξίδι στο Κίεβο, με τον Καγκελάριο να αναφέρει: "Δεν είναι αποδεκτό για την χώρα μου, όπου παρέχει στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, να μαθαίνει πως ο αρχηγός του κράτους της δεν μπορεί να επισκεφθεί το Κίεβο".

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Μέλνικ ανέφερε πως: "Το να έχεις καταληφθεί από αγανάκτηση δεν ακούγεται και τόσο στάση πολιτικού ηγέτη. Μιλάμε για τον πιο βάρβαρο πόλεμο εξολόθρευσης από την εποχή της επίθεσης των ναζί στην Ουκρανία, όχι για νηπιαγωγείο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να θεωρεί ευπρόσδεκτο τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς στο Κίεβο.

Ωστόσο ότι η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις, όσο για την υλοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αιτήματος της Μπούντεσταγκ για την παράδοση βαρέων όπλων γρήγορα και την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουν γίνει. Να μην ξεχνάμε, δεν έχουν βρεθεί ακόμη πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα αντιαεροπορικά Gepard που υποσχέθηκε να στείλει στη Ουκρανία του η Γερμανία."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.