Τζο Μπάιντεν | Οι ΗΠΑ θα ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία

Τζο Μπάιντεν | Οι ΗΠΑ θα ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία

Την Πέμπτη 21 Απριλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον οικονομική και στρατιωτική βοήθεια ύψους 800.000 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε πως:

"Ανακοινώνω την αποστολή 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας της Ουκρανίας να πολεμά στα ανατολικά, στην περιοχή του Ντονμπάς. Οι ΗΠΑ θα στείλουν και βαρύ πυροβολικό αλλά και drones για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, Η Ρωσία έχει επαναπροσανατολίσει την εκστρατεία της για να καταλάβει νέα εδάφη στα ανατολικά της χώρας, καθιστώντας απαραίτητη τη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση. Η μάχη του Κιέβου ήταν μια ιστορική νίκη για τους Ουκρανούς, μια νίκη για την ελευθερία που κέρδισε ο Ουκρανικός λαός με άνευ προηγουμένου βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται. Ο ισχυρισμός του Πούτιν, πως η Μαριούπολη έχει πέσει, είναι αμφιλεγόμενος, επειδή δεν υπάρχει καμία τέτοια απόδειξη.

Κανένα πλοίο που πλέει υπό Ρωσική σημαία, ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσικά συμφέροντα, δε θα επιτρέπεται να ελλιμενιστεί στο λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να προσπελάσει τις ακτές μας. Η απόφαση είναι ένα ακόμη κρίσιμο βήμα που έκαναν οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους στον Καναδά και την Ευρώπη για να αρνηθούν στη Ρωσία τα οφέλη του διεθνούς οικονομικού συστήματος που τόσο απολάμβαναν στο παρελθόν"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.