Μπλίνκεν | "Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες πώλησης όπλων σε άλλες χώρες, ώστε να μη στραφούν στη Ρωσία"

Μπλίνκεν | "Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες πώλησης όπλων σε άλλες χώρες, ώστε να μη στραφούν στη Ρωσία"

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες πώλησης όπλων σε άλλες χώρες, ώστε να μην καλύπτεται το κενό στον αμυντικό τους τομέα από τη Ρωσία. Ειδικότερα, ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε πως:

"Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να τα πάμε καλύτερα στις πωλήσεις, ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα, να αναθεωρούμε τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από εμάς στην εκτελεστική εξουσία. Εξαρτάται επίσης και από το Κογκρέσο. Ορισμένες χώρες, όπως είπα νωρίτερα, επανεξετάζουν τις σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων χωρών που είχαν μακροχρόνιες αμυντικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Εάν βρισκόμαστε στη θέση να είμαστε εταίροι τους, με τρόπους που ίσως δε θα μπορούσαμε πριν μερικές δεκαετίες, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αναλάβουμε δράση. Το κενό που αφήνουν οι ΗΠΑ στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας με τους συμμάχους τους καλύπτεται από τη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε πιο στενά με το Κογκρέσο για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες πώλησης όπλων σε αυτές τις χώρες. Βεβαίως, εάν δεν το κάνουμε εμείς, ξέρουμε ποιος πιθανόν θα το κάνει στη θέση μας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.