Όλαφ Σολτς από Νταβός | "Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμό του"

Όλαφ Σολτς από Νταβός | "Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμό του"

Την Πέμπτη 26 Μαΐου, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δε θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ειδικότερα, μιλώντας από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Σολτς ανέφερε πως:

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμό του. Και είμαι πεπεισμένος ότι δε θα τον κερδίσει. Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εξαπέλυσε πριν από περισσότερο από τρεις μήνες την εισβολή στην Ουκρανία, έχει ήδη αποτύχει στους στρατηγικούς στόχους του. Μια εισβολή σε ολόκληρη την Ουκρανία μοιάζει σήμερα πιο μακριά απ’ ότι στην αρχή της επίθεσης.

Δεν κάνουμε τίποτε που θα μπορούσε να κάνει το ΝΑΤΟ να μπει στον πόλεμο. Επειδή αυτό θα σήμαινε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Όμως το θέμα είναι να δώσουμε στον Πούτιν να καταλάβει ότι δε θα μπορέσει να υπαγορεύσει την ειρήνη. Η Ουκρανία δε θα το δεχθεί, ούτε κι εμείς. Για μένα, είναι σαφές ότι ο Πούτιν δε θα διαπραγματευθεί σοβαρά για την ειρήνη παρά μόνο αν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να λυγίσει την αντίσταση της Ουκρανίας".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.