Σολτς και Στόλτενμπεργκ | "Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία"

Σολτς και Στόλτενμπεργκ | "Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία"

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία. Ωστόσο, απέρριψαν το ενδεχόμενο εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον πόλεμο. Ειδικότερα, ο κ. Σολτς δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον κ. Στόλτενμπεργκ:

"Ένα είναι ξεκάθαρο: μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ πιο πέρα, θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της, για όσο χρειαστεί, πολιτικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά, αλλά και με την προμήθεια των απαραίτητων όπλων. Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει και δε θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Είναι επίσης σαφές και εμμένουμε σε αυτό, ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ δε θα καταστεί εμπλεκόμενο μέρος στον πόλεμο. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα ως όπλο και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να κερδίσει".

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως: "Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η συνεχής υποστήριξή μας προς την Ουκρανία είναι πρωταρχικής σημασίας. Το ΝΑΤΟ δε λαμβάνει μέρος στον πόλεμο. Δε θα αφήσουμε τον Πούτιν να μας παρασύρει σε αυτόν. Ως συνέπεια του πολέμου, έχουν αυξηθεί οι τιμές στην ενέργεια και στα τρόφιμα, αλλά εάν ο Πούτιν κερδίσει, αυτό θα ενθαρρύνει όλους τους αυταρχικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν παρόμοια μέσα, κάτι που θα έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο και όλους μας πιο ευάλωτους.""

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.