Τουρκία για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ | "Θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση"

Τουρκία για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ | "Θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση"

Σε συνέντευξη στο Reuters, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει κλείσει την πόρτα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, ο κ. Καλίν ανέφερε ότι:

"Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σαφές. Πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν να υφίστανται σ’ αυτές τις χώρες πρατήρια, δραστηριότητες, οργανώσεις, άτομα και άλλου είδους παρουσία του PKK. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι πάντα μια διαδικασία. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Όμως αυτό είναι το πρώτο σημείο στο οποίο θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όλων των συμμάχων καθώς και των Σουηδικών αρχών. Φυσικά θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση με Σουηδούς ομολόγους.

Η Τουρκία ζητεί από το ΝΑΤΟ να εγκύψει στις ανησυχίες όλων των μελών, όχι μόνο μερικών. 100% του πληθυσμού μας είναι πολύ ανήσυχο για την παρουσία του PKK και του FETO στην Ευρώπη. Αν αυτοί έχουν ένα κοινό που ανησυχεί για τη δική τους εθνική ασφάλεια, έχουμε κι εμείς ένα κοινό που ανησυχεί εξίσου για τη δική του ασφάλεια. Πρέπει να το δούμε αμοιβαία. Οι σφοδρές επικρίσεις της Ρωσίας για τα σχέδια της Φινλανδίας και της Σουηδίας δεν επηρέασαν την Τουρκία όσον αφορά τη θέση που υιοθέτησε."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.