Ερντογάν | "Αγοράζουμε ολοκαίνουργιο τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο"

Ερντογάν | "Αγοράζουμε ολοκαίνουργιο τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ΑΚΡ για την αντιμετώπιση των Ρωσικού κόσμου στην Ευρώπη, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως: "Είναι απαραίτητο ο δυτικός κόσμος να αντιμετωπίσει πια αυτή την αρρώστια του ρατσισμού που σαν καρκίνος τυλίγει τις κοινωνίες. Όπως δεν αποδεχόμαστε την έλλειψη στήριξης προς την Ουκρανία, έτσι και δεν αποδεχόμαστε και τις πρακτικές που παραπέμπουν σε κυνήγι μαγισσών κατά του Ρωσικού λαού, κατά της Ρωσικής λογοτεχνίας, των φοιτητών και καλλιτεχνών. Δείτε χάλια. Βλέπετε στη Γερμανία, ο μαέστρος της φιλαρμονικής απολύεται ως φίλος του Πούτιν. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Γίνεται τέτοια ανοησία; Από την άλλη πλευρά βλέπετε πως στην Ιταλία και σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλεται απαγόρευση στα έργα του Ντοστογιέφσκι. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην ιστορική καταστροφή και κάψιμο της βιβλιοθήκης της Βαγδάτης; Ίδια είναι αυτά".

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αγορά ενός νέου πλοίου-γεωτρύπανου, λέγοντας: "Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν εθνικό μας εισόδημα αυξήθηκε πάνω από 900 δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έτσι παρά την αύξηση της ισοτιμίας έφτασε στα 9.539 δολάρια. Παρακολουθούμε στενά τις αυξήσεις στα τιμολόγια των καυσίμων που προκλήθηκαν από την ταχεία άνοδο των τιμών του πετρελαίου πέρυσι. Πρώτα ο Θεός αυξάνουμε τώρα τα γεωτρύπανά μας σε τέσσερα. Πρώτα ο Θεός αγοράζουμε ολοκαίνουργιο τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο και έτσι θα γίνουμε πολύ πιο ισχυροί στις εργασίες γεωτρήσεων",

Έπειτα, ο κ. Ερντογάν μίλησε για την Ουκρανία: "Οι οργανισμοί που έχουν ως αποστολή την παγκόσμια ασφάλεια και τη διασφάλιση της σταθερότητας, απέναντι σε αυτήν την εικόνα που αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα, δυστυχώς δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Αναρωτιέμαι. Πού είναι αυτές οι χώρες που παγκοσμίως λένε πως διαθέτουν ισχύ στα χέρια τους; Μήπως ήρθαν; Παρείχαν μήπως την απαραίτητη στήριξη; Όχι αλλά δίνουν μόνο πολλές συμβουλές"

Τέλος, ο πρόεδρος της Τουρκία αναφέρθηκε στη στάση της Δύσης απέναντι στους Κούρδους: "Μάλιστα και πέρα από αυτό, προσπάθησαν να σταματήσουν τις πέραν των συνόρων στρατιωτικές μας επιχειρήσεις που είχαν ως σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σε αυτήν τη διαδικασία όχι μόνο αφεθήκαμε μόνοι μας αλλά ταυτόχρονα υποστήκαμε πολλές ανοιχτές και καλυμμένες απειλές, εκβιασμούς και εμπάργκο. Υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά του ISIS, είδαμε να νομιμοποιούν την τρομοκρατική οργάνωση και να τη στηρίζουν με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά όπλων. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η ΗΠΑ και η Ευρώπη. Σε αυτούς τους τρομοκράτες παρείχαν κάθε είδους στήριξη με διάφορα όπλα, οχήματα και πυρομαχικά."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.