Ερντογάν | "Κάναμε ότι μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε"

Ερντογάν | "Κάναμε ότι μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε"

Σε νέα επίθεση κατά της Δύσης προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου κατά τη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου, δήλωσε πως: "Κάναμε ότι μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε και συνεχίζουμε, πετύχαμε όλα όσα μας έλεγαν δε θα καταφέρετε, γιατί η Τουρκία είναι μία χώρα που έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν φορέσει, έσπασε τα δεσμά που της έδεναν τα πόδια, γκρέμισε τα τείχη που της είχαν χτίσει στο παρελθόν και έβαλε τέλος στις υποθήκες που της είχαν επιβάλει.

Η Τουρκία είδε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο την κατάρρευση του κράτους της ηλικίας 600 ετών και κατάφερε με τον Εθνικό Αγώνα να σώσει όσα εδάφη μπορούσε, σε σχέση με αυτά που προσπάθησαν να της επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη. Κάθε φορά που η Τουρκία προσπαθούσε να κάνει τη δική της πολιτική και οικονομική πορεία βρισκόταν εν μέσω πραξικοπημάτων, αστάθειας και κρίσεων.

Η Τουρκία είναι μία χώρα ισχυρή που ορίζει τον εαυτό της και μπορεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα. Μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον, αξίζει κάθε ταλαιπωρία που υποφέρουμε, κάθε βάρος που σηκώνουμε. Κάθε απόσταση που διανύουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας είναι ένα βήμα προς ένα ευημερούν μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει ότι για αυτό χρειάζεται ενότητα.

Θα συνεχίσω με την οικονομική πολιτική που ακολουθώ, καθώς στην πραγματικότητα η χώρα δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού με τη τεχνική έννοια του όρου, αλλά πρόβλημα κόστους ζωής. Θα συνεχίσω τη μείωση επιτοκίων και θα χαλάσ τα παιχνίδια των χρηματιστών".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.