Γαλλικές Βουλευτικές Εκλογές | Έχασε την αυτοδυναμία η παράταξη του Μακρόν

Γαλλικές Βουλευτικές Εκλογές | Έχασε την αυτοδυναμία η παράταξη του Μακρόν

Συναγερμός έχει σημάνει για την πολιτική παράταξη Μαζί του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς απέτυχε να πάρει την αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, όπου πήραν μέρος την Κυριακή 19 Ιουνίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα επικαιροποιημένα exit polls, το Μαζί πήρε 230 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ χρειαζόταν 289 για την αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα, να χρειαστεί να σχηματίσει μια συμμαχική κυβέρνηση με άλλα Γαλλικά κόμματα. Παράλληλα, η Λαϊκή Ένωση του Ζακ Λικ Μελανσόν κατέλαβε 149 έδρες, με τον κ. Μελανσόν να υποστηρίζει ότι: "Πρόκειται για μία εντελώς απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ήττα του προεδρικού κόμματος είναι ολοκληρωτική και δεν υπάρχει πλειοψηφία. Πετύχαμε τον πολιτικό μας στόχο".

Αντίστοιχα, η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν κατέλαβε 85 έδρες, με την ίδια να δηλώνει πως: "Μας εμπιστεύτηκαν και μας επιτρέπουν να πετύχουμε τους τρεις στόχους μας. Να έχει μειοψηφία ο Μακρόν, να ακολουθήσουμε την πολιτική μας ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και να αποκαταστήσουμε την ισχύ του έθνους μας. Είμαστε μία ομάδα, που θα κινηθεί ενάντια στην άκρα Αριστερά και την παράταξη του Μακρόν. Θα σεβόμαστε τους θεσμούς, μόνη μας πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας και του Γαλλικού λαού"

Τέλος, η αποχή έφτασε το 54% στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ενώ στον πρώτο γύρο ήταν στο 52,5%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2017, το Μαζί του Μακρόν είχε 308 έδρες, η Λαϊκή Ένωση του Μελανσόν είχε 17 και η παράταξη της Λεπέν μόλις 5.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.