Μακελειό στο Τέξας | Οι γονείς κατηγορούν την αστυνομία για αργοπορία

Μακελειό στο Τέξας | Οι γονείς κατηγορούν την αστυνομία για αργοπορία

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, πολλά λάθη φαίνεται πως έγιναν από την αστυνομία του Τέξας κατά τη διάρκεια του μακελειού στο δημοτικό σχολείο. Ειδικότερα, γονείς κατηγορούν την αστυνομία πως άργησε να δράσει, καθώς ο μακελάρης είχε εισέλθει στο σχολείο από τις 11:30 και οι αρχές τον σταμάτησαν στις 12:50. Σχετικά με αυτές τις κατηγορίες, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ανέφερε ότι: "Πίστευα πως ο 18χρονος είχε οχυρωθεί μέσα σε μια τάξη και ότι τα υπόλοιπα παιδιά δε διέτρεχαν πλέον κίνδυνο, γι'αυτό έδωσα την εντολή να προετοιμαστούν οι αστυνομικοί.Όπως αποδείχθηκε τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση. Τελεία και παύλα."

Ειδικότερα, για τη δράση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο διευθυντής του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Στίβεν Μακ Κράου, ανέφερε ότι:

"Μερικοί από τους μαθητές, που παγιδεύτηκαν μέσα στις τάξεις με τον ένοπλο, επέζησαν του μακελειού, ανάμεσά τους και δύο που είχαν καλέσει το 911. Κάποιος κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 911 πολλές φορές, αρχίζοντας στις 12:03 το μεσημέρι και λέγοντας στην αστυνομία ψιθυριστά ότι εκεί υπήρχαν πολλοί νεκροί και ότι υπήρχαν ακόμη οκτώ με εννιά μαθητές ζωντανοί. Ένας μαθητής κάλεσε στις 12:47 και ζήτησε από τον τηλεφωνητή, παρακαλώ, στείλτε τώρα την αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν είχαν μπει στην τάξη μέχρι τις 12:50 το μεσημέρι, όπου ομάδα κρούσης της συνοριακής αστυνομίας των ΗΠΑ χρησιμοποίησε κλειδιά από έναν θυρωρό για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να σκοτώσει τον Ράμος.

Αρκετοί αστυνομικοί αντάλλαξαν αρχικά πυρά με τον Ράμος, λίγο αφότου μπήκε στο σχολείο στις 11:33, όταν δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ήταν 19 αστυνομικοί στο διάδρομο μέχρι τις 12.03. Τα καθιερωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας συστήνουν στην αστυνομία να αντιμετωπίζει έναν ενεργό σκοπευτή σε σχολείο χωρίς καθυστέρηση. Όταν υπάρχει ενεργός σκοπευτής, οι κανόνες αλλάζουν."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.