Ιταλία | Αυστηρότερες ποινές για γονείς ανηλίκων εγκληματιών

Ιταλία | Αυστηρότερες ποινές για γονείς ανηλίκων εγκληματιών

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παιδικής εγκληματικότητας

Η ιταλική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι, ενέκρινε σήμερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παιδικής εγκληματικότητας. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αυστηρότερες ποινές για γονείς ανήλικων εγκληματιών και τη δυνατότητα να καλούνται στο αστυνομικό τμήμα για να συνομιλήσουν με τον αρμόδιο αξιωματικό..

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, γονείς ανηλίκων που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή ή αδικήματα σε βάρος πολιτών ή περιουσιακών αγαθών, μπορούν να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως και δύο ετών. Μέχρι τώρα, η προβλεπόμενη ποινή ήταν πρόστιμο ύψους 30 ευρώ. Επίσης, στο εξής, έφηβοι 14-18 ετών μπορούν να καλούνται στο αστυνομικό τμήμα για συνομιλία με τον αρμόδιο αξιωματικό, συνοδευόμενοι από γονείς ή κηδεμόνες. Η συνομιλία αυτή μπορεί να γίνει σε περίπτωση που ο έφηβος εμπλέκεται σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως χρήση ναρκωτικών ή εγκληματικότητα.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες της ιταλικής κυβέρνησης έχουν ως στόχο τη μείωση της παιδικής εγκληματικότητας, ιδιαίτερα στη νότια Ιταλία, όπου τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.