Ιταλία | "Τα Ελληνικά σύνορα είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ"

Ιταλία | "Τα Ελληνικά σύνορα είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ"

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, μίλησε στην τηλεόραση της Rai για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού στη Μεσόγειο, λέγοντας πως: "Η Ιταλία πρέπει να έχει τη στήριξη της Ευρώπης διότι το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα, που πρέπει να λυθεί σε επίπεδο της ΕΕ. Δεν υπάρχει μόνον η ροή μεταναστών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και την Ιταλία, υπάρχει και η Βαλκανική ροή, η οποία περνά από την Ελλάδα και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τη Βόρεια Μακεδονία και τη βόρεια Ευρώπη, αγγίζοντας και τα ανατολικά σύνορα της Ιταλίας. Όλη η Ευρώπη πρέπει να καθίσει γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται με έναν κάπως ιδιαίτερο τρόπο: σώζουν τη ζωή ανθρώπων που βρίσκονται στη θάλασσα, και καλά κάνουν. Αλλά στη συνέχεια τους φέρνουν όλους στα ιταλικά λιμάνια. Η Ιταλία υποδέχεται όλους όσοι έχουν προβλήματα: παιδιά, αρρώστους, γυναίκες. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, διότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί παραβίαση του νόμου. Η Ιταλία προτίθεται να υπογράψει νέο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη για το μεταναστευτικό, προκειμένου να λυθεί το θέμα στην πηγή του. Για να αφαιρούνται οι μηχανές από τις βάρκες που μεταφέρουν τους μετανάστες, ώστε να σταματήσει η δράση των δουλεμπόρων, οι οποίοι είναι πραγματικοί εγκληματίες.

Στην Ευρώπη δεν έχουν όλοι επίγνωση ότι πρόκειται για ιταλικά αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως επίσης, τα Ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, αλλά και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το ίδιο ισχύει για την Ισπανία".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.