Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε δικτάτορα τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε δικτάτορα τον Σι Τζινπίνγκ

Λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση της "παγωμένης" επίσκεψης του Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έθεσε νέες προκλήσεις στο πλαίσιο των αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, περιγράφοντας τον κινεζικό πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ως δικτάτορα!

Οι αναφορές του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον Σι Τζινπίνγκ έγιναν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που διοργανώθηκε στην Καλιφόρνια για τους χορηγούς των Δημοκρατικών. Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο προηγούμενο επεισόδιο, που συνέβη πριν μερικούς μήνες, όταν η Ουάσιγκτον αποκάλεσε κατασκοπευτικό ένα κινεζικό αερόστατο και έστειλε μαχητικό αεροσκάφος για να το καταρρίψει σε μεγάλο ύψος. Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι "ο λόγος που ο (κινεζικός πρόεδρος) αντέδρασε τόσο έντονα όταν κατέρριψα το μπαλόνι γεμάτο κατασκοπευτικό υλικό ήταν επειδή δεν γνώριζε (ότι το αερόστατο) βρισκόταν εκεί.

«Αυτό φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους δικτάτορες, όταν δεν ξέρουν τι έγινε», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Όταν καταρρίφθηκε (το αερόστατο), βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, μάλιστα διέψευσε πως βρισκόταν εκεί». 

«Κι εξάλλου, σας το υπόσχομαι, μην ανησυχείτε τόσο για την Κίνα. Η Κίνα έχει αληθινές οικονομικές δυσκολίες», ανέφερε ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, που διεξάγει εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, στις οποίες θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.