Μπόρις Τζόνσον | Δε θα δεχθούμε τη Ρωσία να εκφοβίζει τους γείτονές της

Μπόρις Τζόνσον | Δε θα δεχθούμε τη Ρωσία να εκφοβίζει τους γείτονές της

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του, Ματέους Μοραβιέσκι, στη Βαρσοβία με σκοπό να συζητήσουν για το σενάριο Ρώσικης εισβολής στη Δύση. Στο τέλος της συνάντησής τους, ο κ. Τζόνσον δήλωσε πως: 

"Καθώς άοκνα επιδιώκουμε το μονοπάτι της διπλωματίας για να φέρουμε ένα τέλος στις εντάσεις στα ουκρανικά σύνορα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε γιατί το κάνουμε αυτό και γιατί στήνουμε αυτό το πακέτο των κυρώσεων κατά μίας πιθανής εισβολής. Δε θα δεχθούμε έναν κόσμο στον οποίο ένας ισχυρός γείτονας μπορεί να εκφοβίζει και να επιτίθεται στους γείτονες του. Δεν πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία πως αν η Ρωσία ήταν τόσο ανόητη ώστε να κάνει το καταστροφικό λάθος του να εισβάλει σε οποιοδήποτε μέρος της Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός θα πολεμήσει, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να έρθουν αντιμέτωποι με αιματοχυσία. Αν η Μόσχα θέλει λιγότερο ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα, τότε αυτός είναι εντελώς ο λάθος τρόπος να ενεργεί"
 
Τέλος, να σημειωθεί πως η Βρετανία θα αναπτύξει 350 στρατιώτες στη Πολωνία, με σκοπό να βοηθήσουν στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.