Κάρυστος | Κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ το φορτίο του πετρελαιοφόρου Pegas

Κάρυστος | Κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ το φορτίο του πετρελαιοφόρου Pegas

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, οι Αμερικανικές αρχές κατάσχεσαν το Ιρανικό πετρέλαιο που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο Pegas. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το φορτίο του Pegas, όπου είχε δεσμευτεί στο λιμάνι της Καρύστου τον Απρίλιο, μεταφέρθηκε σε άλλο πλοίο που είχε μισθωθεί από τις ΗΠΑ. Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ πρόσφατα κατήγγειλαν πως η Ρωσία υποστηρίζει δίκτυο λαθρεμπορίας Ιρανικού πετρελαίου και ξεπλύματος μαύρου χρήματος για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν.

Επιπλέον, Δυτική πηγή του Reuters ανέφερε πως το πετρέλαιο μεταφέρθηκε στο δεξαμενόπλοιο Ice Energy, όπου έχει Λιβεριανή σημαία και το διαχειρίζεται η ναυτιλιακή Dynacom, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ. Τέλος, το Ιρανικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη, όπου του τόνισε πως: "Το πλοίο έφερε σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε Ελληνικά ύδατα".

Να σημειωθεί, πως η κατάσχεση του τάνκερ παίρνει μέρος την ώρα που η Αμερικανική κυβέρνηση συνομιλεί με το Ιράν για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την οποία είχε ακυρώσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.