Ερντογάν | "Στο Κογκρέσο ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία"

Ερντογάν | "Στο Κογκρέσο ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία"

Σε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως:

"Είχαμε συμφωνήσει να μη βάλουμε τρίτους ανάμεσα μας και δύο με τρεις βδομάδες μετά τη συνάντηση μας, πήγε στις ΗΠΑ στο Κογκρέσο και μίλησε εναντίον της Τουρκίας, εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας σαν να μην είχαμε συναντηθεί. Μετά πήγε στο Νταβός και έκανε το ίδιο. Συγγνώμη, ως Τουρκία, δε λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας. Ας μη μας παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμείς δε λέμε ναι στην πολιτική που στερείται αξιοπρέπειας. Έχουν εννέα Αμερικανικές βάσεις. Ρωτάμε, γιατί το κάνετε αυτό; Για ποιον το κάνετε; Λένε για τη Ρωσία. Συγγνώμη, δεν τα τρώμε αυτά. Δε θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα.

Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν οπλική υποστήριξη και αεροπλάνα. Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ασφαλείας. Δεν είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Η Σουηδία είναι η χώρα όπου κυριαρχούν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK, το PYD και το YPG. Υπάρχουν τρομοκράτες στο κοινοβούλιο. Όσο κάνουν διαδηλώσεις με αφίσες ηγετών τρομοκρατικών οργανώσεων στους δρόμους τους, όσο το κάνουν αυτό υπό την προστασία της αστυνομίας, όσο μεταδίδονται ομιλίες τρομοκρατών από την κρατική τηλεόραση, δεν μπορούμε να τους πούμε καλώς ήρθατε. Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία. Η δομή τους είναι παρόμοια. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δε θέλουμε να ζήσουμε ότι με την Ελλάδα και τη Γαλλία στο παρελθόν, και δε θέλουμε ούτε τώρα".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.