Τσαβούσογλου | "Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη"

Τσαβούσογλου | "Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη"

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε:

"Τις τελευταίες ημέρες στον Ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δε θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο. Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει.

Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες και εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό. Είχαμε ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα.

Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021 για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Και έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δε θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.