Le Soir για Qatargate | "Από το 2018 λειτουργούσε το σύστημα Παντσέρι στις Βρυξέλλες"

Le Soir για Qatargate | "Από το 2018 λειτουργούσε το σύστημα Παντσέρι στις Βρυξέλλες"

Σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα της Βελγικής εφημερίδας Le Soir για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: "Όλα ξεκίνησαν το 2018. Ο κ. Παντσέρι ήταν τότε πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σημερινός υπουργός Εργασίας του Κατάρ στη συνέχεια ανέπτυξε την ιδέα του lobbying. Ο κ. Παντσέρι συμφώνησε να δουλέψει για τους Καταριανούς. Κάπως έτσι, σύμφωνα με την εκδοχή που έδωσε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην βοηθός του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στους ανακριτές, ξεκίνησαν όλα στην υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες".

Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτι, ανέφερε στους Βέλγους εισαγγελείς ότι: "Στις αρχές του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία. Έχουμε ορίσει τα ποσά, τα οποία δυσκολεύομαι λίγο να θυμηθώ, για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά. Η συμφωνία με το Μαρόκο ξεκίνησε μετά το 2019, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ.

Μόλις λίγους μήνες αργότερα το σύστημα έγινε πιο επαγγελματικό, με τη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των Βρυξελλών Fight Impunity. Γιατί έπρεπε να βρούμε ένα καθαρό σύστημα που δε θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ντόχα διανεμήθηκαν επίσης μέσω του Αντόνιο Παντσέρι σε συγγενείς, ιδιαίτερα σε μία λογίστρια και πολιτικούς συμβούλους. Όσον αφορά στη Μαυριτανία είχαν πρόβλημα εικόνας. Προσέλαβαν τον κ. Παντσέρι για το πώς να το κάνουν. Όσον αφορά την αποζημίωσή μου, νοίκιασα το διαμέρισμά μου στη rue de la Tulipe στον πρέσβη της Μαυριτανίας. Το ενοίκιο ήταν η εκτίμηση μου. Ο κ. Πάντσέρι έλαβε 25.000 ευρώ μετρητά. Η Εύα γνώριζε προφανώς τα χρηματικά ποσά και την προέλευση, αφού μένουμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου. Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω, γιατί την έβαζα σε κίνδυνο".

Τέλος, σύμφωνα με την Le Soir, η Εύα Καϊλή υποστήριξε ότι: "Δε μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστεύτηκε τυφλά τον Αντόνιο. Προσπάθησα να διαχωρίσω τη δουλειά μου από αυτή του Τζόρτζι. Ήθελα να αποστασιοποιηθώ από τον Παντσέρι, ειδικά αφού είχε αφήσει μια βαλίτσα στο σπίτι. Δεν είδα το περιεχόμενο, αλλά ήξερα τι ήταν μέσα. Ποτέ δε σκέφτηκα την προέλευση αυτών των χρημάτων. Είμαι στο στάδιο που δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.