Β. Πούτιν | Θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυρηνικούς πυραύλους

Β. Πούτιν | Θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυρηνικούς πυραύλους

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει τους επόμενους μήνες τη Λευκορωσία με πυραύλους που μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές, ενώ τόνισε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να βοηθήσει στον εκσυχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών της χώρας, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Ειδικότερα, ο κ. Πούτιν δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ότι:

"Τους επόμενους μήνες, θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, που έχουν τη δυνατότητα χρήσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων Cruise, στις συμβατικές και τις πυρηνικές τους εκδοχές. Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών Su-25 βρίσκονται σε υπηρεσία στον Λευκορωσικό στρατό. Θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτός ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει στα εργοστάσια των αεροπλάνων στη Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτό.

Με τον κ. Λουκασένκο συμφωνήσαμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των καταναλωτών μας και των πελατών μας σε ότι αφορά τα λιπάσματα. Η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.