Πούτιν | "Η Ρωσία θα στείλει δωρεάν σιτηρά στην Αφρική, εάν η συμφωνία για τις Ουκρανικές εξαγωγές δεν ανανεωθεί τον Μάιο"

Πούτιν | "Η Ρωσία θα στείλει δωρεάν σιτηρά στην Αφρική, εάν η συμφωνία για τις Ουκρανικές εξαγωγές δεν ανανεωθεί τον Μάιο"

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα παραδίδει δωρεάν σιτηρά στην Αφρική, εάν η συμφωνία για τις Ουκρανικές εξαγωγές δεν ανανεωθεί εκ νέου τον Μάιο. Ειδικότερα, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι: "Αν τελικά αποφασίσουμε να μην παρατείνουμε αυτή τη συμφωνία σε 60 ημέρες, τότε είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε από τη Ρωσία δωρεάν όλο τον όγκο που προοριζόταν προσφάτως στις Αφρικανικές χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η Ρωσία τηρεί σχολαστικά όλες τις υποχρεώσεις της, τόσο στην προμήθεια τροφίμων, λιπασμάτων, καυσίμων και άλλων κρίσιμων προϊόντων για τα κράτη της ηπείρου, συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση της επισιτιστικής και ενεργειακής τους ασφάλειας. Μόνο 3 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στάλθηκαν στην Αφρική και 1,3 εκατομμύριο στις φτωχότερες χώρες της Αφρικής, έναντι 12 εκατομμυρίων τόνων που στάλθηκαν από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Μόσχα θα αποφασίσει για τη μελλοντική της συμμετοχή στη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία παρατάθηκε έως τις 18 Μαΐου, μόνο εάν διασφαλιστεί μια δίκαιη και πλήρης εφαρμογή της".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.