Ουκρανικός Πόλεμος | Μάχες σώμα με σώμα στη Μαριούπολη

Ουκρανικός Πόλεμος | Μάχες σώμα με σώμα στη Μαριούπολη

Εφιαλτικές μάχες σώμα με σώμα παίρνουν μέρος στους δρόμους της Μαριούπολης από το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου. Πρόκειται για μάχες που ξυπνούν μνήμες από το Γκρόζνι για τους Ρώσους. καθώς τα όπλα των Ουκρανών φαίνεται πως τους περιμένουν σε κάθε γωνία, με τους αμυνόμενους να μην παραχωρούν ούτε μέτρο στον εχθρό. Ωστόσο, η Ρωσική πολεμική μηχανή δε σταματά τα απανωτά της χτυπήματα στις γραμμές άμυνας της πόλης, καθαρίζοντας ένα-ένα τα κτίρια της πόλης και σφυροκοπώντας με το πυροβολικό τις θέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων.

Παράλληλα, οι πιο σκληρές μάχες από την αρχή του πολέμου παίρνουν μέρος στο Ιζίουμ και το Σεβεροντονέτσκ, με τον Ρωσικό ζυγό να βαδίζει προς την περικύκλωση των 70.000 Ουκρανών στρατιωτών, καθώς έχουν ήδη στρέψει τα μάτια τους στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ, όπου ήταν μάρτυρας σημερινού βομβαρδισμού και είναι ένα σημείο κλειδί για τον έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς. Επιπλέον, οι Ρώσοι κατάφεραν με αρκετή δυσκολία να κατακτήσουν την πόλη Ουροζάινε, βορειοδυτικά της Βολνοβάχα, ύστερα από μια σκληρή μάχη με τον Ουκρανικό στρατό.

Τέλος, τα πράγματα δε φαίνονται καλά για τον Ρώσο κατακτητή στα περίχωρα του Κιέβου. Σύμφωνα με την Ουκρανική κυβέρνηση, η Ουκρανική αντεπίθεση έχει σχεδόν αποκόψει τα Ρωσικά στρατεύματα στον άξονα Μπούκα-Ιρπίν, ενώ υπάρχουν αναφορές πως οι γραμμές εφοδιασμού των Ρώσων δεν μπορούν να φτάσουν την πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ξεμένουν από εφόδια και άλλες σημαντικές ύλες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.