Ζόραν Μιλάνοβιτς | Τάσομαι κατά της επέκτασης του NATO

Ζόραν Μιλάνοβιτς | Τάσομαι κατά της επέκτασης του NATO

Τη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της ΚροατίαςΖόραν Μιλάνοβιτς, δήλωσε πως τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε και ότι θα είναι αντίθετος όσο βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιλάνοβιτς δήλωσε πως:

"Αρκετά με την επέκταση του ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι μια εικονική επίθεση. Ως πρόεδρος, θα είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε" ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κροατίας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη δήλωση του: "Νομίζω ότι αυτός που υποστηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο και το συμφέρον της Κροατίας. Επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ, κάποιος μπορεί να στείλει τους ανθρώπους μας εκεί αύριο. Ο Πούτιν είναι άντρας σε μεγάλη ηλικία, μια μέρα θα φύγει. Η Ρωσία δε θα φύγει. Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε: φτάνει πια, πού είναι το τέλος για το ΝΑΤΟ.  Από τη στιγμή που δεσμευτείς, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ΝΑΤΟ έχει φτάσει αρκετά στην Ανατολή, φτάνει πια. Αυτά είναι λεπτά πράγματα, μην αστειεύεστε με αυτό. Όταν παίρνω κάποιον στην οικογένειά μου, θέλω να μάθω ποιος είναι. Ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο ΝΑΤΟ; Πώς, λοιπόν; Αυτή η χώρα είναι δυσλειτουργική. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ έτσι. 

Δεν εξετάζουμε το ερώτημα αν κάτι δικαιολογείται, εμείς έχουμε πρόβλημα. Και όχι να οπλίζουμε τους ανθρώπους με σφεντόνες και να τους ενθαρρύνουμε να πολεμήσουν ενάντια σε πυρηνική δύναμη. Δεν είναι το ίδιο να είσαι μέλος ομάδας μάχης στην Ουγγαρία, στη λίμνη Μπάλατον ή στον Κροατικό Στρατό στην πρώτη γραμμή εν αναμονή μιας επίθεσης. Γιατί να τους στείλουν εκεί; Θα δούμε, θα τα προσδιορίσουμε όλα ad hoc. Η Βουλή μπορεί πάντα να πηγαίνει σε μια τρελή περιπέτεια, αλλά μετά θα απαντήσει. Η Ουκρανία ζητά να κατευναστούν οι εντάσεις και στην πραγματικότητα βλέπουμε πώς μια φτωχή χώρα καταστρέφεται πυροδοτώντας τον πανικό. Μετά από αυτό, κάποια πράγματα θα είναι δύσκολο να τα πιστέψουμε. Πολύ απλά, η αξιοπιστία χάνεται σε τέτοια πράγματα, αν αποδειχθεί ότι δεν ήταν όλα αληθινά. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση στην Ουκρανία ότι μπορεί να αμυνθεί από τη Ρωσία, την ενθαρρύνουν σε σύγκρουση και την ίδια στιγμή λέγεται ότι οι στρατιώτες μας δε θα είναι εκεί".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.