Ντ. Μπαχτσελί | "Να ορίσουμε μονομερώς την ΑΟΖ της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο"

Ντ. Μπαχτσελί | "Να ορίσουμε μονομερώς την ΑΟΖ της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο"

Σύμφωνα με το sigmalive, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράςης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, καθώς υποστήριξε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να κηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της σελίδας, ο κ. Μπαχτσελί ανέφερε ότι: "Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να εγκρίνουμε τον νόμο για τη Θαλάσσια Δικαιοδοσία της Τουρκίας το συντομότερο δυνατό και να τον ανακοινώσουμε στους αποδέκτες του. Στο νόμο που θα εγκριθεί θα πρέπει να ορίσουμε τις έννοιες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ειδική Αλιευτική Ζώνη, Όμορη Ζώνη, που περιλαμβάνονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά δεν περιλαμβάνονται στον Κανονισμό των Χωρικών Υδάτων.

Πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να συμπεριλάβουμε στους ναυτικούς μας χάρτες τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στη Θάλασσα των Νήσων που ανήκουν στη χώρα μας, ως τμήμα της Τουρκίας, και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε καμία χώρα με συμφωνία, και τέλος, πρέπει να κοινοποιήσουμε αυτό το νέο status quo στα Ηνωμένα Έθνη. Οι εν λόγω γεωγραφικοί σχηματισμοί πρέπει να τεθούν υπό τη δικαιοδοσία των πολιτικών διοικήσεων που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας. Σε τρίτο στάδιο, θα πρέπει να ανακοινώσουμε μια NAVTEX αορίστου, που θα καλύπτει τα κυριαρχικά δικαιώματα των γεωγραφικών σχηματισμών, που ανήκουν στην Τουρκία.

Λέω στην Ελληνική κυβέρνηση, που παίζει ανοιχτά με την κρίση κάνοντας την αδικία και την ανομία οδικό χάρτη στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, εδώ είμαστε, δε θα πάμε πουθενά, ούτε θα διστάσουμε. Όποιος δε μαζεύεται, θα είναι για εμάς παιδικό παιχνίδι. Η Τουρκία δε θα υποχωρήσει ποτέ από τα ιστορικά της επιτεύγματα και από την τιμή που έχει αποκτήσει ως κυρίαρχο κράτος.

Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δε θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή υπό το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν. Μη δοκιμάζει κανείς την υπομονή μας και τις δυνάμεις μας. Όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν την Αθήνα να καταρρέει στα κεφάλια τους και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Ας μάθουμε αν είναι εν δυνάμει εχθρός, ώστε να συμπεριφερθούμε αναλόγως. Σε καμία περίοδο της ιστορίας μας, τα εγκλήματα κατά του Τουρκικού έθνους πότε δεν έμειναν ατιμώρητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχνά καμία χώρα αυτό το προφανές γεγονός".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.