Ζ. Μπορέλ | "Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις φρικαλεότητες στην Ουκρανία"

Ζ. Μπορέλ | "Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις  φρικαλεότητες στην Ουκρανία"

Ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε τη σφαγή της Μπούκα και τόνισε πως η Ένωση στηρίζει την έρευνα για εγκλήματα πολέμου που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ δήλωσε ότι:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αναφερόμενες φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες κατεχόμενες Ουκρανικές πόλεις, οι οποίες έχουν πλέον απελευθερωθεί. Οι σφαγές στην πόλη Μπούκα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας θα καταγραφούν στον κατάλογο των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι Ρωσικές αρχές είναι υπεύθυνες για αυτές τις φρικαλεότητες, που διαπράχθηκαν ενώ είχαν αποτελεσματικό έλεγχο της περιοχής. Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου και άλλων σοβαρών παραβιάσεων, καθώς και οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί ηγέτες θα λογοδοτήσουν.

Η ΕΕ στηρίζει πλήρως την έρευνα που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βοηθά τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας και την Κοινωνία των Πολιτών που επικεντρώνονται στη συλλογή και τη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα πολέμου. Στεκόμαστε με πλήρη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό σε αυτές τις ζοφερές ώρες για ολόκληρο τον κόσμο. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία και θα προχωρήσει επειγόντως σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο αμέσως και χωρίς όρους."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.