Μπορέλ για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ | "Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και μίσους"

Μπορέλ για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ | "Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και μίσους"

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, ενώ ζήτησε από το Ισραήλ να μην προχωρήσει στη χρήση θανατηφόρα βίας. Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ δήλωσε ότι: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει πλήρως τις νόμιμες ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλεια, που δικαιολογούνται περαιτέρω από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι η θανατηφόρα βία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, όταν είναι απολύτως αναπόφευκτη για την προστασία της ζωής. Η ΕΕ ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση των εντάσεων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Καλούμε και τα δύο μέρη να κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεκινήσουν μια αποκλιμάκωση και να επανεκκινήσουν τον συντονισμό σε θέματα ασφαλείας που είναι απαραίτητος για την αποτροπή περαιτέρω πράξεων βίας. Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και μίσους. Αυτά τα φρικτά γεγονότα δείχνουν για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη να αντιστραφεί αυτό το σπιράλ βίας και να καταβληθούν ουσιαστικές προσπάθειες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Καλούμε όλα τα μέρη να μην αντιδρούν σε προκλήσεις".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.