ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας, λέγοντας πως: "Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αδικαιολόγητη και αυτός ο πόλεμος θα φέρει καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Η Ρωσία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο και την καταστροφή που προκαλεί αυτή η επίθεση. Ο κόσμος θα ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει". 

 Αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του NATOΓενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως: "Ασύνετη και απρόκλητη η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων. Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους του"
 
Να σημειωθεί, πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του για την εκκίνηση της επίθεσης, δήλωσε πως όποιος αναμειχτεί στην εισβολή της Ουκρανίας, θα αντιμετωπίσει σφοδρή αντίδραση. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.