Όλαφ Σολτς | "Θα κάνω τα πάντα για να αποτρέψω έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

Όλαφ Σολτς | "Θα κάνω τα πάντα για να αποτρέψω έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αναφέρθηκε στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και το σενάριο της κλιμάκωσής του σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στις επιλογές της Γερμανικής κυβέρνησης να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο κ. Σολς ανέφερε ότι:

"Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Τα Ρωσικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία. Προκειμένου να γίνει αποδεκτή η ειρηνευτική συμφωνία, θα πρέπει να διασφαλίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας στην άμυνα. Θα τους εξοπλίσουμε κατά τρόπο, ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλειά τους. Είμαστε διαθέσιμοι ως εγγυητές. Δε θα υπάρξει μια υπαγορευμένη ειρήνη, όπως την είχε εδώ και καιρό στο μυαλό του ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γερμανία έχει ήδη παραδώσει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και πολύ υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται, για οπλισμό που βοήθησε άμεσα την Ουκρανία στον αμυντικό αγώνα της. Το βλέπουμε στις στρατιωτικές επιτυχίες του Ουκρανικού στρατού.  Σε συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία και σε συνεννόηση με το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, έχει καταρτιστεί κατάλογος εξοπλισμού που μπορεί να παραδοθεί γρήγορα.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με όπλα από πρώην σοβιετικά αποθέματα, με τα οποία οι Ουκρανοί είναι καλά εξοικειωμένοι. Το βασικό ζητούμενο σε αυτή τη σύρραξη είναι το ΝΑΤΟ να μην εξελιχθεί σε εμπόλεμο μέρος. Θα κάνω τα πάντα για να αποτρέψω μια κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.