Ν. Παπαθανάσης | "Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε"

Ν. Παπαθανάσης | "Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε"
Την Τρίτη 26 Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη στήριξη των νοικοκυριών, τις εξελίξεις με το φυσικό αέριο και τον αναπτυξιακό νόμο, λέγοντας πως: "Συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ έρχονται μέσα στον Αύγουστο για να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Πρέπει να κρατάμε τις δυνάμεις που απαιτούνται για την επόμενη ημέρα, είδατε πως και στην κρίση της πανδημίας, λέγαμε πως ξέραμε πόσο βάθος θα έχει η κρίση και κρατούσαμε δυνάμεις. 
 
Από την πρώτη στιγμή, από την έναρξη της πανδημίας και τώρα με την ενεργειακή κρίση, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις και πλέον έχουμε ουσιαστικά την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και επιστρέφουμε σε τιμολόγια προ κρίσης. Πρέπει να προβλέψουμε και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, για αυτό καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.
 
Το πρώτο κομμάτι είναι ήδη στον αέρα, πολλοί είναι εκείνοι που προετοιμάζονται πηγαίνοντας στις τράπεζες. Μπορούν κάποιοι να συνδυάσουν τον αναπτυξιακό νόμο με το Ταμείο Ανάκαμψης και να έχουν ένα δάνειο με πολύ μικρό επιτόκιο και να έχουν επιδότηση για το 70% του σχεδίου που υποβάλλουν. Είναι πράγματι στενή η περίμετρος για να λάβει κάποιος δάνεια, δουλεύουμε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών για να διευρύνουμε αυτήν την περίμετρο. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουν ανοίξει και άλλα κομμάτια του αναπτυξιακού νόμου, όπως αυτό για τον αγροτουρισμό.
 
Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν δοθεί 50 δισ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Δούλεψαν τελικά τα μέτρα, το βλέπουμε γιατί εν μέσω της πανδημίας έχουμε μείωση της ανεργίας και μάλιστα ενώ στον Τουρισμό υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Υπάρχουν διαρκή προγράμματα για την κατάρτιση ανέργων. Ξεκινά πρόγραμμα για την πράσινη κατάρτιση που αφορά 80.000 άνεργους και έχουμε εξειδικευμένα προγράμματα για περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Μεγαλόπολης και για νησιά. Γίνονται χιλιάδες έλεγχοι καθημερινά στην αγορά, τα πρόστιμα έχουν φθάσει πλέον σε ποσά εκατομμυρίων ευρώ και σφραγίζονται και επιχειρήσεις που παρανομούν. Επειδή είχαμε τους ελέγχους, λειτούργησε ομαλά και η εφοδιαστική αλυσίδα και καλύψαμε πολύ γρήγορα τις ανάγκες σε είδη πρώτης ανάγκης".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.