Ουκρανικός Πόλεμος | Έπεσε η Μπούκα, σφίγγει ο Ρωσικός κλοιός γύρω από το Κίεβο

Ουκρανικός Πόλεμος | Έπεσε η Μπούκα, σφίγγει ο Ρωσικός κλοιός γύρω από το Κίεβο

Το απόγευμα και βράδυ της Τρίτης 8 Μαρτίου, σφοδρές μάχες ξεκίνησαν γύρω από τις περισσότερες κύριες πόλεις της Ουκρανίας, με τη Ρωσική πολεμική μηχανή να ροκανίζει της άμυνες των Ουκρανικών δυνάμεων. Ειδικότερα, στη Μαριούπολη το Τάγμα του Αζόφ ανέφερε πως απώθησε επίθεση Ρώσων στρατιωτών που προσπάθησε να εισέλθει στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλαπλούς βομβαρδισμούς. Αντίστοιχα, στη Χερσώνα, οι Ρώσοι φαίνεται να απώθησαν αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων, ενώ στο Μικολάεβ, τα Ουκρανικά αντιαεροπορικά κατέρριψαν ένα ακόμα Ρωσικό ελικόπτερο.

Στο Χάρκοβο, ο Ρωσικός στρατός προσπάθησε να χτυπήσει από δύο διαφορετικούς άξονες τις άμυνες της πόλης, καθώς Ρωσικά οχήματα και στρατιώτες συγκρούστηκαν με τους Ουκρανούς αμυνόμενους στους δρόμους του Ίρζιουμ, όπου βρίσκεται νοτιοανατολικά από το Χάκοροβο, ενώ ταυτόχρονα αλεξιπτωτιστές αναπτύχθηκαν στο Βοβτσάνκ που βρίσκεται βορειοανατολικά, με τους Ουκρανούς να τους απωθούν. 

Ταυτόχρονα, ο Ρωσικός κλοιός γύρω από το Κίεβο αρχίζει να σφίγγει, καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν την Μπούκα που βρίσκεται στα 33χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο του Κίεβου, ενώ η μάχη μεταφέρθηκε στο Ιρπίν, το τελευταίο προπύργιο από τα βορειοδυτικά. Επιπλέον, στα βορειοδυτικά έπεσε και η Μπογκντανόφκα, ενώ από τα ανατολικά, δίνεται σκληρή μάχη για την κατάληψη του Μπροβάρι.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.