Ουκρανικός Πόλεμος | Ρωσικά στρατεύματα στο κέντρο του Χάρκοβου

Ουκρανικός Πόλεμος | Ρωσικά στρατεύματα στο κέντρο του Χάρκοβου

Εφιαλτική ήταν η τέταρτη νύχτα του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσική πολεμική μηχανή χτύπησε αλύπητα τις μεγάλες πόλεις, με κύριους στόχους το Κίεβο και το Χάρκοβο. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών και των αμάχων, με τις Ουκρανικές δυνάμεις να αναφέρουν βαριές απώλειες κατά της Ρωσίας και τον Ρωσικό στρατό να υποστηρίζει πως έχει περικυκλώσει τη Χερσώνα και Μπερνιάντσκ, μεγάλες πόλεις της Νότιας Ουκρανίας. 

Πολιορκία του Κίεβου
 
Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν και σήμερα, ενώ μάχες σημειώθηκαν στον περίγυρο της πρωτεύουσας. Υπάρχουν αναφορές για βομβαρδισμό άλλης μιας πολυκατοικίας και ενός νοσοκομείου παιδιών. Επιπλέον το Βιζγκορόντ που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια του Κίεβου, σφυροκοπήθηκε από τα πυρά των Ρωσικών δυνάμεων, ενώ την ίδια τύχη είχε και το Βασίλκιβ, 35 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της πρωτεύουσας, με τα διυλιστήρια του προαστίου να τυλίγονται στις φλόγες. 
 
Άγνωστη η τύχη του Χάρκοβου
 
Σφοδρή μάχη έχει σημειωθεί στο Χάρκοβο από το βράδυ, με αναφορές για την καταστροφή αγωγού φυσικού αερίου και αεροπορικές επιδρομές που χτυπάνε τις κύριες υποδομές της άμυνας στην πόλη. Αντίστοιχα, ομάδες Ρώσων φαίνεται πως κατάφεραν να σπάσουν την εξωτερική άμυνα της πόλης και να μετακίνησαν τη μάχη στο κέντρο της, με τον δήμαρχο του Χάρκοβου να προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια και καταφύγια. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.