Ουκρανικός Πόλεμος | Πολλαπλοί βομβαρδισμοί σε όλη την Ουκρανία

Ουκρανικός Πόλεμος | Πολλαπλοί βομβαρδισμοί σε όλη την Ουκρανία

Από το πρωί της Δευτέρας, πολλαπλοί βομβαρδισμοί έχουν σημειωθεί σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας από τη Ρωσική πολεμική μηχανή. Ειδικότερα, εννέα Ουκρανοί σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στη Βινίτσια, πέντε άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά. Επιπλέον, τα βραδινά σφυροκοπήματα του Ρωσικού Πυροβολικού στο Χάρκοβο πήραν τη ζωή 8 Ουκρανών, ενώ αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι νεκροί κάτω από συντρίμμια. Επίσης, το Μικολάεβ, τα περίχωρα του Κιέβου, καθώς και το χωριό Τούζλι που βρίσκεται έξω από την Οδησσό, ήταν μάρτυρες σφοδρών πρωινών βομβαρδισμών, χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για νεκρούς.

Τις πρωινές ώρες, μάχες δόθηκαν και γύρω από τη Μαριούπολη, ανάμεσα σε αυτονομιστές και Ουκρανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι Αυτονομιστές χτυπάνε ανά διαστήματα τις Ουκρανικές άμυνες, προσπαθώντας να βρουν ή να δημιουργήσουν περάσματα για να εισέλθουν στην πόλη, ενώ κάθε νέα επίθεση συνοδεύεται και από νέο βομβαρδισμό. Επιπλέον, οι Ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν με τη βοήθεια του Πυροβολικού, ένα μικρό κονβόι των Αυτονομιστών του Λουγκάνσκ. Επίσης, σε κατεχόμενες περιοχές κοντά στην Κριμαία, σημειώθηκαν ειρηνικές διαμαρτυρίες Ουκρανών πολιτών.

Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες, πως η Ρωσία έχει ξεκινήσει να στρατολογεί Σύριους στρατιώτες για χρήση σε αστικό πόλεμο, ενώ στρατιωτικά οχήματα στη Συρία έχουν γραμμένο το γράμμα Ζ επάνω τους.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.