Ρωσία | "Εσωτερική υπόθεση της ΕΕ η υποψηφιότητα Ουκρανίας και Μολδαβίας"

Ρωσία | "Εσωτερική υπόθεση της ΕΕ η υποψηφιότητα Ουκρανίας και Μολδαβίας"

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποψηφιότητας της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, λέγοντας πως:

"Είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για τη Μόσχα όλες αυτές οι διαδικασίες να μην επιφέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία, στις σχέσεις αυτών των χωρών με τη Ρωσία. Ελπίζω αυτό να μην καταλήξει σε μια επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τς Βρυξέλλες, όπου ήδη βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. Την Τουρκία που είναι υποψήφια για ένταξη εδώ και 20 χρόνια, δεν μπορέσατε ποτέ να την εντάξετε. Όμως, εκείνη προχώρησε και έγινε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα."

Από τη δικιά του πλευρά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως: "Εκτιμώ πως μια ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας δεν αντιπροσωπεύει κανένα κίνδυνο για τη Ρωσία, επειδή η ΕΕ δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αντιτίθεται σε αυτήν. Ωστόσο, ο Χίτλερ είχε συγκεντρώσει κάτω από τη σημαία του ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης για να κάνει πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συγκροτούν έναν τέτοιο σύγχρονο συνασπισμό για να πολεμήσουν και, σε μεγάλο βαθμό, να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία. Η Μόσχα θεωρεί πως οι παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία είναι ένας τρόπος για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να διεξαγάγουν έναν πόλεμο διά πληρεξουσίων εναντίον της Ρωσίας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.