Ρωσία για Κυπριακό | "Δεν πρέπει να αναζητήσετε τη μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ειδικά αν δεν είναι εκεί"

Ρωσία για Κυπριακό | "Δεν πρέπει να αναζητήσετε τη μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ειδικά αν δεν είναι εκεί"

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η πρεσβεία της χώρας προχώρησαν σε εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπου δεν ανέφερε την Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου ως λεγόμενη. Ειδικότερα, ο πρεσβευτής, Βλαντίμιρ Τσιζόφ δήλωσε πως:

"Μπορώ να εξηγήσω γιατί το είπε αυτό. Το χρησιμοποίησε ως βάση για τη θέση ότι υπάρχουν προηγούμενα διαλόγου μεταξύ δύο πλευρών, όπου το ένα δεν αναγνωρίζει επίσημα το άλλο. Οι διακοινοτικές συνομιλίες της Κύπρου είναι σαφής ένδειξη. Γνωρίζω ότι, από την προσωπική μου εμπειρία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ διευκολύνει αυτόν τον διάλογο, φέρνοντας κοντά τις δύο πλευρές σε ισότιμη βάση. Αυτό είναι εφεύρεση. Ενώ η μία πλευρά είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η άλλη είναι η μη αναγνωρισμένη ΤΔΒΚ, που στην πραγματικότητα αναγνωρίζεται μόνο από μία χώρα, την Τουρκία. Αυτό δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει σε αυτές τις συζητήσεις στο alter ego του, ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Και ο λεγόμενος πρόεδρος της λεγόμενης ΤΔΒΚ, ως αρχηγός των Τουρκοκυπρίων. Δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, πρέπει να ομολογήσω".

Αντίστοιχα, η πρεσβεία δήλωσε πως: "Το θέμα εξηγείται διεξοδικά στο απόσπασμα από τη συνέντευξη που μοιράστηκε μαζί σας ο πρεσβευτής Βλαντίμιρ Τσιζόφ. Δεν πρέπει να αναζητήσετε τη μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ειδικά αν δεν είναι εκεί. Ανατρέξτε στην επανειλημμένα δηλωθείσα επίσημη θέση της Ρωσίας για το θέμα. Η Μόσχα δεν έχει αλλάξει στάση στο θέμα του Κυπριακού".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.