Άνγκελα Μέρκελ | "Η Ρωσική εισβολή σηματοδοτεί την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου"

Άνγκελα Μέρκελ | "Η Ρωσική εισβολή σηματοδοτεί την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου"

Η πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καταδίκασε τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον Ουκρανικό λαό. Ειδικότερα, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως:

"Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς την Ουκρανία, η οποία έχει δεχτεί εισβολή από τη Ρωσία. Υποστηρίζω το δικαίωμα της χώρας στη νόμιμη άμυνα και υποστηρίζω τις προσπάθειες που καταβάλει η Γερμανική κυβέρνηση, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και η Ομάδα των Επτά προκειμένου να σταματήσουν τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας.

Ως πρώην Καγκελάριος δεν ήθελα να αξιολογήσω από το περιθώριο τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε να δώσω αυτόκλητες συμβουλές. Αλλά, φυσικά, δεν είμαι ουδέτερη. Η εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα σηματοδοτεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην ιστορία της Ευρώπης μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μια βαθιά καμπή στη μοντέρνα ιστορία της Ευρώπης.

Οι συνέπειες του πολέμου θα είναι σημαντικές, επηρεάζοντας του Ουκρανούς πάνω από όλα. Η εισβολή παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ουκρανικού πληθυσμού,  με την Μπούκα να αντιπροσωπεύει αυτή τη φρίκη. Εκατομμύρια είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα για να σωθούν. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε κάτι αυτονόητο. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή, αλλά υπέροχη αχτίδα ελπίδας σε αυτή την απέραντη θλίψη και αυτή είναι η τεράστια υποστήριξη για τους Ουκρανούς από πολλές γειτονικές χώρες, όπως η Πολωνία και η Μολδαβία. Η Γερμανία θα πρέπει να είναι μια απο αυτές. Θα πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής συνοχής. Έχουμε έναν κομβικό ρόλο στην τρέχουσα κατάσταση. Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε, ο καθένας από τη θέση του".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.