Ρουμανία | Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες

Ρουμανία | Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Ρουμανία, όταν λεωφορείο με Έλληνες τουρίστες παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε χαμηλή μπάρα και να σκοτωθεί ένας επιβάτης, καθώς και να τραυματιστούν άλλοι 24. Σύμφωνα με τις Ρουμανικές αρχές, ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στα τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά, ενώ υποστήριξε ότι το Google Maps του πρότεινε τη διαδρομή. Τέλος, το υπουργείο εξωτερικών ανέφερε πως:

"Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.