Σανγκάη-Απίστευτα πράγματα!!! | Σκληρές εικόνες από την μαζική καραντίνα της πόλης λόγω του κορονοϊού (βίντεο)

Σανγκάη-Απίστευτα πράγματα!!! | Σκληρές εικόνες από την μαζική καραντίνα της πόλης λόγω του κορονοϊού (βίντεο)

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ από τη μαζική καραντίνα της Σανγκάης στην Κίνα, όπου οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν εφαρμόσει πολύ σκληρά μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία.

Αρχικά, οι κρατικοί υπάλληλοι περιπολούν τους δρόμους και σταματούν, αρκετές φορές και με τη βία, τους πολίτες που σπάνε την καραντίναΌπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, όπου ανάρτησε η Ιωάννα Δεμεντή στο Twitter, ένας από αυτούς τους κρατικούς υπαλλήλους της Σανγκάης, φαίνεται να σταματάει μια γυναίκα και να της σκορπάει τα πράγματα.

Αντίστοιχα, στο παρακάτω βίντεο, ένας κρατικός υπάλληλος σταματάει ένα πολίτη και παίζει το ηχογραφημένο μήνυμα που λέει "Γύρνα σπίτι. Γύρνα Σπίτι. Γύρνα Σπίτι."

Έπειτα, οι περισσότεροι πολίτες είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ο λόγος είναι ότι αρκετοί από τους εργαζόμεμους που χρειάζονται για να λειτουργήσει η αλυσίδα εφοδιασμού, βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα τρόφιμα και άλλα βασικά είδη να μην μπορούν να φτάνουν στα σπίτια των πολιτών. Στο παρακάτω βίντεο, μια γυναίκα φωνάζει και κλαίει, καθώς ένα μέλος της οικογένειάς της υποφέρει, επειδή τους έχουν τελειώσει τα φάρμακα της ιατρικής του περίθαλψής και δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργια, λόγω του lockdown. 

Ωστόσο, όσοι πολίτες βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, μεταφέρονται σε ειδικά κέντρα καραντίνας, όπου οι καταστάσεις είναι άθλιες, καθώς υπάρχει και εκεί έλλειψη βασικών αγαθών, οι εγκαταστάσεις είναι μικρές, άβολες και γεμάτες από ασθενείς

Αντίστοιχα, οι αρχές περιπολούν την πόλη για την εύρεση ζώων που μπορεί να έχουν μολυνθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τα ζώα που μαζεύονται, στη συνέχεια θανατώνονται. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση γι'αυτήν την κατηγορία. 

Τέλος, ρομποτάκια μετακινούνται στους άδειους δρόμους της πόλης και παίζουν τα ηχογραφημένα μηνύματα της κυβέρνησης, όπου ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.