Σενεγάλη | "Είμαστε έτοιμοι να ανεφοδιάσουμε την Ευρωπαϊκή αγορά με υγροποιημένο φυσικό αέριο"

Σενεγάλη | "Είμαστε έτοιμοι να ανεφοδιάσουμε την Ευρωπαϊκή αγορά με υγροποιημένο φυσικό αέριο"

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρωσία και την Ουκρανία, με την ιδιότητά του προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο κ. Σαλ δήλωσε πως:

"Έλαβα την εντολή από την Αφρικανική Ένωση για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού. Η Ρωσία είχε απευθύνει πρόσκληση στο παρελθόν, αλλά η επίσκεψη δεν έγινε για λόγους προγραμματισμού και έτσι προτάθηκαν νέες ημερομηνίες. Θα πάω φυσικά στη Μόσχα και επίσης θα πάω στο Κίεβο. Δεχτήκαμε επίσης να συνεδριάσουμε με όσους ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης το επιθυμούν και με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους Αφρικανούς ηγέτες. Θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Δε θέλουμε να πάρουμε θέση σε αυτόν τον πόλεμο, θέλουμε, ξεκάθαρα, την ειρήνη. Καταδικάζουμε την εισβολή και εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση, εργαζόμαστε για μια κατάπαυση του πυρός, για τον διάλογο. Αυτή είναι η Αφρικανική θέση".

Παράλληλα, για την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο κ. Σαλ ανέφερε πως: "Η Σενεγάλη είναι έτοιμη να εργαστεί για τον ανεφοδιασμό της Ευρωπαϊκής αγοράς με υγροποιημένο φυσικό αέριο", με τον κ. Σολτς να δηλώνει από την πλευρά του ότι: "Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Σενεγάλη τόσο στον τομέα του LNG όσο και σε εκείνον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Σενεγάλης θα είναι το αντικείμενο των λεπτομερών μας συζητήσεων".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.