Στόλτενμπεργκ | "Συζητήσαμε το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream με τον Δανό ΥΠΑΜ"

Στόλτενμπεργκ | "Συζητήσαμε το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream με τον Δανό ΥΠΑΜ"

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι οι διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προκλήθηκαν από σαμποτάζ. Ειδικότερα, μετά τη συζήτησή του με τον υπουργό Άμυνας της Δανίας, Μόρτεν Μποντσκόφ, ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter πως; "Συζητήσαμε το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream με τον υπουργό Άμυνας Μόρτεν Μποντσκόφ. Θίξαμε την προστασία των κρίσιμων υποδομών των χωρών του ΝΑΤΟ".

Από την πλευρά του, ο Δανός ΥΠΑΜ ανέφερε πως: "Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής. Η Ρωσία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας και αναμένουμε ότι θα συνεχίσουν την επίδειξη ισχύος".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στέρε, υποστήριξε στο πρακτορείο NTB πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για τις υπεράκτιες υποδομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας, ενώ τόνισε ότι δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την ασφάλειά τους. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως ο τωρινός βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, η Νορβηγία θα ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, τους τερματικούς σταθμούς και τις εγκαταστάσεις επί της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.