Συναγερμός για δραπέτευση υπόδικου στρατιώτη από φυλακή στο Λονδίνο

Συναγερμός για δραπέτευση υπόδικου στρατιώτη από φυλακή στο Λονδίνο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς δραπέτευσε από την φυλακή του Γουάντσγουορθ ένας υπόδικος στρατιώτης, ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφι, 21 ετών.

Ο Χαλίφι, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων, εκτιμάται ότι δραπέτευσε από την φυλακή γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, που επικαλείται πηγή από την φυλακή, ο δραπέτης βγήκε από την κουζίνα και κρύφτηκε στο κάτω μέρος ενός ημιφορτηγού που έκανε παραδόσεις στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις δυνάμεις της για τον εντοπισμό του Χαλίφι. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές του Λονδίνου και της γύρω περιοχής.

Ο Χαλίφι είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Χαλίφι είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για στόχους και είχε αποκτήσει υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών. Η δραπέτευσή του προκαλεί ανησυχία στις αρχές ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ο Χαλίφι θεωρείται ότι αποτελεί σοβαρή απειλή.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.