Τουρκία | Βομβάρδισε Κουρδικούς στόχους στη Συρία

Τουρκία | Βομβάρδισε Κουρδικούς στόχους στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι το Τουρκικό πυροβολικό έπληξε περιοχές υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην Ταλ Ταμρ και στην Αμπού Ρασίν. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των ΣΔΔ, Φραχάντ αλ Σάμι, ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν Τουρκικές δυνάμεις και Σύρους αντάρτες στο βόρειο τομέα της Μάνμπιτζ, ενώ τόνισε πως οι σφοδροί βομβαρδισμοί έχουν ξεκινήσει μια μαζική έξοδο αμάχων στο Ταλ Ταμρ.

Αντίστοιχα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στη νέα Τουρκική επιχείρηση, λέγοντας ότι: "Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα απόσχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη επιδείνωση της ήδη περίπλοκης κατάστασης στη Συρία. Η Μόσχα κατανοεί την επιθυμία της Άγκυρας να εδραιώσει την ασφάλεια στην περιοχή των συνόρων της με τη Συρία. Όμως ο καλύτερος τρόπος για αυτό θα ήταν να μπορέσουν να σταθμεύουν συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στα σύνορα."

Τέλος, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε μιλήσει λακωνικά την Τετάρτη 1 Ιουνίου σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι: "Υποστηρίζουμε τη διατήρηση των τρεχουσών γραμμών κατάπαυσης του πυρός."

φωτογραφία αρχείου

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.