Μ. Τσαβούσογλου | "Η Ελλάδα απλά πηγαίνει στη διεθνή κοινότητα και κλαίγεται πως θα της επιτεθούμε"

Μ. Τσαβούσογλου | "Η Ελλάδα απλά πηγαίνει στη διεθνή κοινότητα και κλαίγεται πως θα της επιτεθούμε"

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον αρχηγό του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Ειδικότερα, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στις παραβιάσεις. Απλώς πηγαίνει διεθνή κοινότητα και κλαίγεται ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί. Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία, ενώ απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι κάνει λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μη δώσουν στην Τουρκία μαχητικά F-16. Αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και ξέρετε αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια. Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε σε απόστρατους αξιωματικούς. Αν είχε το θάρρος ας το έκανε. Δεν υπάρχει λόγος να παρηγορούν τον εαυτό τους με κούφια λόγια.

Θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα και προσπαθεί να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, αλλά πάντα μιλάμε, διαβουλευόμαστε και αποφασίζουμε μαζί. Και η Δημοκρατία της Τουρκίας και το Τουρκικό έθνος δεν άφησαν ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Επομένως, θα τα ξεπεράσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το σημαντικό είναι να χαλάσουν τα σχέδια που έχουν στηθεί στην Κύπρο. Διαπραγματευόμαστε για την ομοσπονδία εδώ και χρόνια, αλλά όπως γνωρίζετε, η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί τίποτα μαζί μας, έτσι απέρριψαν όλα τα σχέδια, το σχέδιο Ανάν, όλα τα μοντέλα, όλες οι μελέτες που προέκυψαν σχετικά με την ομοσπονδία.

Αναποδογύρισε το τραπέζι στο Κραν Μοντανά και ήμουν εκεί. Είπαμε ήδη πριν φύγουμε, διαπραγματευόμαστε για την ομοσπονδία για τελευταία φορά. Μετά από αυτό, υπάρχει κυριαρχική ισότητα, όχι πολιτική ισότητα. Η λύση των δύο κρατών λοιπόν. Δύο κράτη που θα ζήσουν δίπλα-δίπλα μπορούν να συνεργαστούν με κάθε τρόπο μεταξύ τους. Εάν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ειλικρινής και θέλει να δει τους Τουρκοκύπριους ως ίσους, θα αναγνωρίσει την πολιτική τους κυριαρχία και θα συνεργαστούμε".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.