Ουκρανικός Πόλεμος | Το Ελληνικό κονβόι δήλωσε πως δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά

Ουκρανικός Πόλεμος | Το Ελληνικό κονβόι δήλωσε πως δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου, δεν άλλαξαν πολλά στον χάρτη της Ουκρανίας, αν και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ήσυχα, καθώς επιθέσεις σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια. Αρχικά, οι Ουκρανοί στρατιώτες του Κιέβου κατέστρεψαν τη γέφυρα της Μπαρισίβκα, ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, με σκοπό να επιβραδύνουν τον κατακτητή. Όμως, σύμφωνα με Αμερικανικές πηγές, οι Ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο έχουν αυξηθεί ραγδαία και αναμένεται μεγάλη μάχη για την κατάληψή του. Επιπλέον, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως με τη βοήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων, κατάφερε να καταρρίψει δύο SU-35 της Ρωσίας, ενώ ανέφεραν πως έχασαν ένα Mig-29. 

Τα Ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν πλέον την πόλη Μπαλακλέγια, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Χαρκόβου. Επίσης, σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στο Χάρκοβο όλο το απόγευμα, με αναφορές για 4 νεκρούς και 9 αμάχους. Επιπλέον, οι Ρωσικές δυνάμεις πήραν την πόλη Καμιάνσκ του Δνείπερου, όπου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το πυρηνικό σταθμό του Ενερχοντάρ, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του Διεθνή Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και διαθέτει έξι από τους 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ουκρανίας. Έξω από το λιμάνι του Μικολάεβ χτυπήθηκε ένα ακόμα φορτηγό πλοίο, όπου αυτή τη φορά έφερε σημαία του Μπαγκλαντές.
 
Έπειτα, από το μέτωπο της Μαριούπολης, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως έχουν ξεμείνει από αποθέματα νερού και ότι δέχθηκαν 14ωρη επίθεση σήμερα.  Από τη δική τους πλευρά, οι αυτονομιστές του Λογκάνσκ αναφέρουν πως δέχθηκαν εντολή να μη βομβαρδίσουν το κέντρο της Μαριούπολης, καθώς και να μην πυροβολήσουν άμαχους όταν εισέλθουν. Τέλος, το Ελληνικό κονβόι που εγκατέλειψε τη Μαριούπολη ανέφερε πως δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά, με το αμάξι του MEGA να τονίζει πως τους έσκασαν το λάστιχο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.