Ουκρανικός Πόλεμος | Η Μαριούπολη υπό πολιορκία και φόβοι για την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς

Ουκρανικός Πόλεμος | Η Μαριούπολη υπό πολιορκία και φόβοι για την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τρομακτικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ντονμπάς, καθώς υποστηρίζεται πως οι Αυτονομιστές μαζί με τη βοήθεια των Ρωσικών δυνάμεων κατάφεραν να τρυπήσουν σημείο της άμυνας του Ουκρανικού στρατού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση της υπόλοιπης αμυντικής γραμμής στην περιοχή.  Αξίζει να σημειωθεί, πως το μέτωπο του Ντονμπάς είναι το πιο οχυρωμένο μέρος της Ουκρανίας και ότι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του στρατού της χώρας, ενώ η καταστροφή του ανοίγει το δρόμο στις Ρωσικές δυνάμεις για τη κατάληψη ολόκληρης της Ανατολικής Ουκρανίας. 

Επιπλέον, οι Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Τροστιανέτσ, όπου βρίσκεται δυτικά της Σούμι, καθώς και το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Αντίστοιχα, σφοδροί βομβαρδισμοί έχουν ξεκινήσει στη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, ενώ ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ ανέβηκε στους 47. Μη επιβεβαιωμένες Ουκρανικές πηγές, αναφέρουν πως Αρμένιοι μισθοφόροι πολεμάνε στο πλευρό των Ρώσων στη Μαριούπολη. 

Τέλος, το πρωί ήταν ήσυχο για το Κίεβο και την Οδησσό, καθώς δε σημειώθηκαν βομβαρδισμοί ή επιθέσεις. Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν είχαν χρόνο για ξεκούραση, καθώς συνεχίζουν να φτιάχνουν οδοφράγματα, να τοποθετούν νάρκες και να στήνουν σημεία ελέγχου και φυλάκια. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.