Ουκρανικός Πόλεμος | Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ, Χάρκοβο και Ιρπίν

Ουκρανικός Πόλεμος | Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ, Χάρκοβο και Ιρπίν

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαρτίου στο μέτωπο του Ντονέτσκ, με τις Ρωσικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές να προσπαθούν να λυγίσουν τις άμυνες των Ουκρανών. Πρόκειται για μια από τις πιο σφοδρές μάχες του Ρωσικού-Ουκρανικού πολέμου, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα νέες πληροφορίες από τη μάχη κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, όπου υπήρχαν αναφορές πως οι Ρώσοι κατάφεραν να διώξουν τους Ουκρανούς από τα χαρακώματα. Επιπλέον, η Ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως έχει τον πλήρη έλεγχο της Χερσώνας, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τους Ουκρανούς.

Μάχες σημειώθηκαν και στα περίχωρα του Χαρκόβου, όπου οι Ρώσοι προσπαθούν να το αποκόψουν από την υπόλοιπη Ουκρανία. Άγνωστο παραμένει αν θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στην πόλη ή θα περιμένουν τον κόσμο να αγανακτήσει από την έλλειψη εφοδίων. Όμως, το ηθικό φαίνεται να παραμένει υψηλό, με τους Ουκρανούς να υπόσχονται πως δεν θα δώσουν το Χάρκοβο στους κατακτητές. Αντίστοιχα, στη Μελιτόπολη, οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν και σήμερα ειρηνική διαμαρτυρία, παρά την απαγόρευση από τους Ρώσους κατακτητές, ενώ υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις των Ρώσων και στους πολίτες.

Επιπλέον, οι Ρωσικές βόμβες σφυροκόπησαν και σήμερα το Κίεβο. Ειδικότερα, πολυκατοικίες φαίνεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες από Ρωσικά χτυπήματα, με τις αρχές να αναφέρουν πως δύο νεκροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Παράλληλα, στα περίχωρα του Κιέβου, επικρατεί ένα χάος, καθώς η Ρωσική πολεμική μηχανή παίρνει θέσεις μάχης και ετοιμάζεται για τις επόμενες ημέρες, όπου και αναμένεται να πάρει μέρος η επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας. Ωστόσο, το τελευταίο προπύργιο των Ουκρανικών δυνάμεων, το Ιρπίν, στέκεται ακόμα και λειτουργεί ως ένα αγκάθι κατά του Ρωσικού ζυγού. Τέλος, οι αμυνόμενοι του Ιρπίν απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους την είσοδο στην πόλη, ώστε να μην αποκαλυφτούν οι θέσεις άμυνάς τους.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.