Ουκρανικός Πόλεμος | Μεγάλη μάχη στο Μικολάεφ με εφιαλτικές απώλειες

Ουκρανικός Πόλεμος | Μεγάλη μάχη στο Μικολάεφ με εφιαλτικές απώλειες

Την 39η ημέρα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, τρομακτικός βομβαρδισμός πολλών ωρών σημειώθηκε στο Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον αρχηγό της Λαϊκής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχουν σταματήσει οι βομβαρδισμοί στην περιοχή για να μπορέσουν οι αρχές να ξεκινήσουν έρευνες. Επιπλέον, οι Ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν νέα έκρηξη στο Μπέλγκοροντ, με τις Ουκρανικές δυνάμεις να κατηγορούν τη Ρωσία για προβοκάτσια.

Παράλληλα, τεράστια αντεπίθεση οργανώθηκε από τον Ουκρανικό στρατό στο Μικολάεφ, όπου σταμάτησε έπειτα από μια εφιαλτική σύγκρουση με τους Ρώσους κατακτητές, ενώ με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν από αυτό το μέτωπο, οι απώλειες σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό είναι μεγάλες. Ωστόσο, η Ρωσική πολεμική μηχανή έχει ξεκινήσει τη μεταφορά νέου στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, αναμένοντας το επόμενο κύμα της αντεπίθεσης και χτυπώντας στόχους με το πυροβολικό της. Έπειτα, μάχη σώμα με σώμα σημειώθηκε στους δρόμους της Ρουμπίζνε, με Ρώσους αυτονομιστές να εισβάλουν στην πόλη με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και του πυροβολικού. Αντίστοιχα, στην Οδησσό χτυπήθηκαν διυλιστήρια και υπάρχουν αναφορές για πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις στις υποδομές της πόλης.

Επίσης, ειρηνική διαμαρτυρία κατά των κατακτητών πήρε μέρος στην Καχόφκα της Χερσώνας, ενώ η δήμαρχος της πόλης Μοτζίν μαζί με την οικογένειά της βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα πηγάδι, με κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν τη Ρωσική πλευρά για εκτελέσεις. Τέλος, το Ρωσικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει πως οι εικόνες από τη σφαγή της Μπούκα είναι ψεύτικες και κατηγορεί το Κίεβο για παιχνίδια προπαγάνδας.

Φωτογραφία αρχείου

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.