Ουκρανικός Πόλεμος | 200 νεκροί και τραυματίες στη Μποροντιάνκ από βομβαρδισμούς

Ουκρανικός Πόλεμος | 200 νεκροί και τραυματίες στη Μποροντιάνκ από βομβαρδισμούς

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου, η Ουκρανία έγινε για άλλη μια φορά μάρτυρας έντονων επιθέσεων, παρά το γεγονός πως ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων πήρε μέρος σήμερα. Ωστόσο, η Ρωσική πολεμική μηχανή φαίνεται πως δεν προχώρησε πιο βαθιά στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα, ξεκίνησε ένα μπαράζ βομβαρδισμών στις κύριες πόλεις της χώρας και στα προάστιά τους, καταστρέφοντας υποδομές. Αρχικά, η πόλη Τσερνίγκοφ έπεσε θύμα σφοδρών βομβαρδισμών που πήραν μέρος στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 33 πολιτών και αγνώστου αριθμού τραυματιών μέχρι στιγμής. Όμως, το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη δε φαίνεται να πτοείται, καθώς δηλώνουν έτοιμοι να τα βάλουν με τους εκλεκτούς του Ραμζάν Καντίροφ, αρχηγού των Τσετσένων

Το Κίεβο και τα προάστιά του δέχονται μέχρι και τώρα επιθέσεις από τον Ρωσικό στρατό. Αρχικά, το Ίρπεν, η Μπούκα, η Μποροντιάνκα και το ίδιο το Κίεβο δέχτηκαν αεροπορικές και βαλλιστικές επιθέσεις, με την Μποροντιάνκα να αναφέρει πάνω από 200 νεκρούς και τραυματίες. Επιπλέον, οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ίρπεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα μέσα στην πόλη, καταστρέφοντας τέσσερα στην πορεία. Επίσης, σφοδρές μάχες ξεκίνησαν στο Σβιατόσιν, μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά του Κίεβου, με έντονες ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις να σημειώνονται στα περίχωρα της πόλης. 
 
Νότια της Σούμι, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αχτίρκα υπέστη σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμό, ενώ το Χάρκοβο ανέφερε πως 34 Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους από τα μεσημεριανά χτυπήματα. Επιπλέον, οι Ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν το αεροδρόμιο Αντονόφ του Γκοστομέλ με πυραύλους, όπως επίσης συνεχίζουν απόπειρες κατάληψης τους πυρηνικού σταθμού του Ενερχοντάρ, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να δίνουν μια σθεναρή άμυνα. Όμως, υπάρχουν αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις στις θέσεις των αμυνομένων, όπου τρομάζει τη διεθνής γνώμη, καθώς φοβούνται μη χτυπηθούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες. 
 
Οδομαχίες και χτυπήματα από το Ρωσικό πυροβολικό σημειώθηκαν στη Μαριούπολη και υπάρχουν αναφορές για μάχες στη Χερσώνα. Αντίστοιχα, η Οδησσός ετοιμάζεται για αιματηρή σύγκρουση με τον Ρωσικό στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό, με τους πολίτες να βάζουν νάρκες στα παράλια, να ετοιμάζουν οδοφράγματα και να παίρνουν όπλα. Να σημειωθεί, πως στην Οδησσό βρίσκεται η κύρια βάση του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού. Τέλος, το Ρωσικό ΥΠΑΜ καταγγέλλει τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ πως στρατολογούν μισθοφόρους και τους στέλνουν στην Ουκρανία. 

Ο χάρτης του πολέμου μέχρι στιγμής

Image

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.