Ουκρανικός Πόλεμος | "Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά" υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Ουκρανικός Πόλεμος | "Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά" υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στην αποστολή προηγμένων εκτοξευτήρων ρουκετών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, λέγοντας ότι: "Πρόκειται για μια άμεση πρόκληση, όπου εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής μιας τρίτης χώρας στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου."

Αντίστοιχα, από την Αμερικανική πλευρά, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζόναθαν Φάινερ, ανέφερε πως: "Ζητήσαμε από τους Ουκρανούς εγγυήσεις ότι δε θα τα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας. Οι Ουκρανοί πολεμούν σε έναν αμυντικό πόλεμο. Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι στο έδαφός τους. Υπάρχουν πολλοί στόχοι τους οποίους οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πλήξουν με τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν σήμερα και το Αμερικανικό πυραυλικό σύστημα θα κάνει τη διαφορά στις συγκρούσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχουν επικεντρωθεί οι Ρωσικές δυνάμεις."

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι: "Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.