Ουκρανία | Το Χάρκοβο στέκεται ακόμα, νέο μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Ουκρανία | Το Χάρκοβο στέκεται ακόμα, νέο μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Νέο μπαράζ εκρήξεων έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής στο Κίεβο, ενώ σφοδρές μάχες δίνονται στο Ίρπεν, που βρίσκεται στα 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η σύγκρουση στο Ίρπεν έχει μπει μέσα στους δρόμους του προαστίου, ενώ υπάρχουν μην επιβεβαιωμένες αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. 

Αντίστοιχα, η μάχη στο Χάρκοβο φαίνεται πως δεν έχει νικηθεί ακόμα από τους Ρώσους, παρά το γεγονός πως έσπασαν την περιμετρική άμυνα σε σημεία της πόλης. Οι Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες συνεχίζουν τη γενναία άμυνα τους στους δρόμους της πόλης, ενώ καταγγέλλουν πως ο Ρωσικός στρατός χτυπάει κατοικημένες περιοχές της πόλης. Από τη δική της μεριά, η Ρωσία ανέφερε πως καταλήφθηκε το Κουπιάνσκ, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Χάρκοβο, πράγμα που ανοίγει ένα νέο μέτωπο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας ή το δρόμο για την ενίσχυση του μετώπου στο Κίεβο

Επίσης, οι Ρώσοι ανάφεραν την κατάληψη του Παβλοπίλ που βρίσκεται στα 10 χιλιόμετρα από το χωριό Σαρτανά, μέρος που έχασαν τη ζωή τους οι δέκα Έλληνες ομογενείς, ενώ μη επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως οι Ουκρανοί χτύπησαν με Bayraktar Ρωσικά στρατεύματα στη Χερσώνα. Επιπλέον, φαίνεται πως νέα μάχη έχει ξεσπάσει στο Χοστόμελ, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την πορεία της. Τέλος, η Ουκρανία ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει ελεύθερους τους φυλακισμένους που έχουν στρατιωτική εμπειρία, με σκοπό να τους βάλουν να πολεμήσουν στον πόλεμο. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.