Αλμπανέζι και Σολτς θα συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας Αυστραλίας-Γερμανίας σε εμπόριο, ενέργεια και άμυνα

Αλμπανέζι και Σολτς θα συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας Αυστραλίας-Γερμανίας σε εμπόριο, ενέργεια και άμυνα

Σήμερα, Δευτέρα, ο Αλμπανέζι θα συναντήσει τον Σολτς για να συζητήσουν για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Αυστραλίας και της Γερμανίας σε θέματα εμπορίου, επενδύσεων, μετάβασης σε καθαρή ενέργεια και άμυνα, ανακοίνωσε το γραφείο του ηγέτη των Εργατικών αργά χθες.
Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, την Τρίτη και την Τετάρτη, η Αυστραλία θα υποστηρίξει τις "στρατηγικές προτεραιότητες της περιοχής μας και θα προωθήσει την ατζέντα της Αυστραλίας σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και εμπορίου", ανακοίνωσε η ανακοίνωση.
Αν και η Αυστραλία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει εδώ και δεκαετίες στενές σχέσεις με τη συμμαχία των Δυτικών κρατών και πέρυσι παρακολούθησε τη σύνοδο στη Μαδρίτη ως μη μέλος.
"Μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, η Αυστραλία συνεχίζει να εκφράζει την αμετάβλητη στήριξή της προς την Ουκρανία και να καταδικάζει την παράνομη και ανήθικη εισβολή της Ρωσίας", δήλωσε ο Αλμπανέζι στην ανακοίνωση.


Η Αυστραλία, μία από τις χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην υποστήριξη προς την Ουκρανία από τη Δύση, έχει παράσχει βοήθεια και αμυντικό εξοπλισμό, ενώ έχει επιβάλει απαγορεύσεις εξαγωγών αλουμινίου και μεταλλευμάτων αλουμινίου προς τη Ρωσία.
Τον προηγούμενο μήνα, η Αυστραλία υποσχέθηκε ένα νέο πακέτο αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (74 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει 70 στρατιωτικά οχήματα για την άμυνα της χώρας έναντι της ρωσικής εισβολής, αυξάνοντας τη συνολική συνεισφορά της Αυστραλίας για την Ουκρανία σε 790 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (530 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).


Επιπλέον, αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας, Ντον Φάρελ, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες προσπαθώντας να προωθήσει τις συνομιλίες για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Αυστραλίας και ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε αδιέξοδο.
"Ενώ βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, θα συναντήσω τον ομόλογό μου, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και Ευρωπαίο επίτροπο για το εμπόριο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς και τον επίτροπο της ΕΕ για τη Γεωργία, Γιανούς Βοϊτσεκόφσκι", ανέφερε ο Φάρελ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.