Ανακάλυψη τρομακτικού πλάσματος στον ποταμό της Δυτικής Ουαλίας - Τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες εύρημα;

Ανακάλυψη τρομακτικού πλάσματος στον ποταμό της Δυτικής Ουαλίας - Τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες εύρημα;

Ο εξειδικευμένος τροφοσυλλέκτης, Κρεγκ Έβανς, έχει κοινοποιήσει μια ανατριχιαστική φωτογραφία ενός προϊστορικού ψαριού, που συναντάται συχνά σε βρετανικά ποτάμια, αλλά μοιάζει κάθε άλλο παρά φυσιολογικό. Ο Έβανς, που εξερευνά παραθαλάσσιες περιοχές για επτά χρόνια, ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram, αφού εντόπισε το περίεργο πλάσμα στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Ουαλίας.

Ο Κρεγκ Έβανς ανέφερε στη MailOnline ότι το πολύδοντο πλάσμα, γνωστό και ως λάμπραινα της θάλασσας, υποτίθεται ότι κατοικεί στην περιοχή εδώ και 340 εκατομμύρια χρόνια. Τα εν λόγω πλάσματα, που μπορούν να φτάσουν τα 120 εκατοστά μήκος, έχουν μια εξαιρετική διατροφική συνήθεια, τρώγοντας μεγαλύτερα ψάρια και χρησιμοποιώντας τα δόντια τους για να ρουφήξουν το αίμα τους. Με βάρος που φτάνει τα 2,3 κιλά, τα πλάσματα αυτά έχουν ενδιαφέρουσα, αν και σύντομη, ζωή.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Έβανς, τα αρχαία ψάρια, γνωστά επίσης ως "ψάρια βαμπίρ," έχουν μια εκρηκτική ζωή. "Αναπαράγονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες," εξήγησε ο Έβανς. Η ανακάλυψη αυτή αναδεικνύει τον εκπληκτικό κόσμο της θαλάσσιας ζωής και της παράξενης βιολογίας που τη διακρίνει.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.